Bent u op zoek naar opvang voor uw kind in Rijsbergen, Zundert of omgeving Breda? Wilt u dat uw kind in een groene, veilige omgeving huiselijk wordt opgevangen? Dit met veel aandacht voor uw kind en in voormalige boerderij die ingericht is als gastouderopvang? Boerderij Bigtelaar is een plek waar ieder kind zich thuis kan voelen: het is een fijne, warme, sfeervolle en huiselijke opvang. Wij vangen een kleine groep kindjes op waardoor er genoeg tijd en ruimte is om de kinderen de aandacht te geven die zij verdienen.  Boerderij Bigtelaar – Kinderopvang op de boerderij is gevestigd op Bigtelaar 3 in Rijsbergen in een monumentale boerderij met 4 hectare grond met eigen moestuin en kinderboerderij.

640_2160

De eigenschappen van Boerderij Bigtelaar – Kinderopvang op de boerderij:

  • Uw kind centraal: wij spelen in op de individuele zorgvraag van uw kind.
  • Huiselijk: uw kind wordt in vertrouwde huiselijke omgeving opgevangen.
  • Kleinschalig: als gastouderopvang werken wij met een kleine groep kindjes (maximaal 6). Hierdoor hebben veel tijd en individuele aandacht voor uw kind.
  • Ontdekken: uw kind krijgt de mogelijkheid de wereld te ontdekken, ieder kind op zijn/haar eigen manier en in eigen tempo.
  • In een groene omgeving: wij bieden kinderopvang vanuit een boerderij met 4 hectare eigen grond, moestuin en kinderboerderij. Samen met de kinderen vieren we de jaarfeesten en beleven we de seizoenen, de kinderen spelen met natuurlijke materialen, worden betrokken bij dagelijkse handelingen en krijgen voornamelijk biologische voeding. 
  • Professionele kinderopvang: als gastouderopvang voldoen wij aan de wettelijke eisen vanuit de overheid. De GGD en gastouderbureaus zien toe op veiligheid en kwaliteit van de geboden zorg en opvanglocatie.
  • Kinderopvangtoeslag: Door onze registratie als gastouderopvang bij het Landelijk Register Kinderopvang en aansluiting bij een gastouderbureau, kunt u kinderopvangtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. Zie voor meer informatie de pagina Kosten.

Visie Opvang

De persoonlijke aandacht van u kind staat bij ons voorop. Wij vinden het belangrijk de kinderen veel persoonlijke aandacht te kunnen geven en hen gezien en gehoord te laten voelen. Het kind krijgt erkenning voor wie hij/zij is en waar het voor staat. Zo durft en kan het kind zich met plezier ontwikkelen. Door onze kennis en ervaring vanuit de Antroposofie is dit voor ons een logische manier van opvoeden geworden.

Wij vinden het belangrijk de kinderen veel persoonlijke aandacht te kunnen geven en hen gezien en gehoord te laten voelen. Wij willen de kinderen graag leuke en mooi ervaringen meegeven. Dit zit in kleine dingen zoals bijvoorbeeld het voelen van zand, het kneden van deeg en het luisteren naar een verhaal. Lekker naar buiten en het ervaren van de seizoenen en de natuur. Op een prachtige plek als Boerderij Bigtelaar is er alle mogelijkheid tot ontdekken met heel het lichaam: Met de handjes wroeten in de aarde op zoek naar aardappels. Het zien groeien van een prei van zaadje tot werkelijk grote plant. De ervaring van het aaien van een warme geit. Het leren respecteren als het schaapje vandaag liever niet geaaid wil worden. Ons eigen enthousiasme brengen wij over op de kinderen en dit zorgt voor een prettige sfeer. Uw kind mag ontdekken en ontwikkelen met hart, hoofd en handen. 

Het kind staat centraal in onze opvang: elk kind is uniek en heeft de gelegenheid zich op zijn eigen tempo te ontplooien en te ontwikkelen. De kinderen ontdekken met hun zintuigen en hebben daarom behoefte aan speelmateriaal van verschillende materialen waar vrijuit mee gegooid, geknuffeld, gesleept en op gezabbeld kan en mag worden. Wij hebben hiervoor speelmateriaal van natuurlijk materiaal en natuurlijke kleuren. Vanuit de ruimte voor fantasie en ontdekking ontwikkelt uw kind zich tot creatief zelfstandig denken persoon. 

Het ritme heeft ook een grote rol in de opvang. Het ritme van de dag, de week en het jaar. Ritme zorgt voor veiligheid vertrouwen, erkenning en het stimuleert het geheugen. De jaarfeesten en het meemaken van de seizoenen hoort bij het jaarritme. De seizoen tafel in de opvang verandert net als de natuur en de jaarfeesten worden passend bij de leeftijden gevierd.

Het opgroeiende kind ontwikkelt snel en gaat hierdoor snel door verschillende fases heen. Soms worden deze fases als lastig gezien en ervaren door omgeving of het kind zelf. Wij geloven erin dat deze fases van groot belang zijn om op te groeien en het goed is voor het kind deze geheel te kunnen beleven. Zo mag een zuigeling totaal zuigeling zijn door omhuld te worden met warmte en liefde en beschermd te worden voor de prikkels van de maatschappij. Een dreumes krijgt de kans en de tijd om alles te ontdekken wat zijn interesse wekt. En een kind wat leert te lopen krijgt de kans zijn benen te gebruiken en op een veilige plek vrijuit te lopen.

Locatie

Boederij Bigtelaar is gevestigd op de Bigtelaar 3, Rijsbergen. De boerderij bevindt zich nabij de N263 tussen Zundert en Rijsbergen en in de buurt van oprit 1 Hazeldonk van de A16 richting Breda. 

De gastouderopvang vindt plaats op de begane grond van de voormalige boerderij Bigtelaar. Een ruime woonkamer met aangrenzend een kinderslaapkamer is speciaal ingericht voor de kindjes. Vanuit de woonkamer met veel licht is er een prachtig uitzicht op de groene omgeving van de boerderij.

Boerderij Bigtelaar is een prachtige oude boerderij met een ruime hoeveelheid land en aangrenzend aan een bos. De boerderij beschikt over een kinderboerderij met verschillende dieren. Zo hebben wij kippen die ons eieren geven en koeien die zorgen voor melk. Ook hebben we schaapjes, een pony en een paard. Ook hebben wij een ruime moestuin en boomgaard. Ons doel is om van ons eigen land te kunnen leven. Dit delen we met de kinderen. We gaan samen naar buiten en ontdekken en leren van de natuur.  

Op een prachtige plek als Boerderij Bigtelaar is er alle mogelijkheid tot ontdekken met heel het lichaam. Met de handjes wroeten in de aarden op zoek naar aardappels. Het zien groeien van een prei van zaadje tot werkelijke grote en eetbare plant. De kinderen ervaren de seizoenen met de daarbij horende veranderingen in de natuur. Ze zijn vrij om te ontdekken en te spelen op hun eigen manier.