Wij zijn Elke Ruygrok en Wouke Linde Ruygrok. Twee zussen met ruime ervaring in de kinderopvang en een gedeelde droom op vanuit een boerderij kinderopvang te gaan bieden. Boerderij Bigtelaar is een plek waar ieder kind zich thuis kan voelen. Het is een fijne, warme, sfeervolle en opvang. Wij vangen een kleine groep kinderen op waardoor er genoeg tijd en ruimte is om de kinderen de volledige aandacht te geven die zij verdienen.

Over ElkeMijn naam is Elke Ruygrok, gediplomeerd voor werken in de kinderopvang (SPW) en ruim 9 jaar professionele ervaring in het werken met kinderen van verschillende leeftijden.

IMG_5597

Achtergrond

Mijn passie voor kinderen begon al jong: Op de Vrije school in Den Haag mocht ik af en toe oppassen op de kinderen van de juffen en de meesters en mocht helpen met kinderpartijtjes organiseren. Op de Middelbare Vrije school in Den Haag bleef ik met veel plezier oppassen op kinderen van verschillende leeftijden. Ik knutselde, kookte en speelde en ging samen de natuur in.  samen met de kinderen. Heerlijk vond ik het mijn enthousiasme over te brengen op de kinderen.

In het weekend verlieten wij als gezin het drukke Den Haag om te spelen en werken op de boomkwekerij aan de Bigtelaar in Rijsbergen. Ik genoot van de buiten lucht de ruimte en de natuur. Zo´n plek wilde ik later ook voor mijn kinderen!

Opleiding en werkervaring

Als opleiding koos ik voor Sociaal Pedagogisch Werk (SPW) en liep tijdens mijn opleiding veel stages bij verschillende kinderdagverblijven. Na afronding van SPW heb ik 3 jaar gewerkt bij 2 kinderdagverblijven. Beide waren prachtige leerzame ervaringen.

Het werd tijd voor de volgende stap in mijn droom. In augustus 2016 ben ik voor mezelf begonnen als gastouder aan huis bij een gezin met 2 kinderen vanuit mijn bedrijf ‘Gastouder Elke’. Dit is mij en het gezin erg goed bevallen. Vanaf september 2017 heb ik een volgende stap gezet: een kleinschalige en huiselijke kinderopvang bij mij thuis. Het was prachtig de kinderen te zien geniet en groeien. Na vele wandel tochten in het bos, het spelen op de kinderboerderij en het werken in mijn stadstuintje werd de behoefte aan buiten wonen op een boerderij steeds groter. Het open slaan van de deuren en meteen samen buiten zijn in de natuur. Een eigen kinderboerderij en moestuin op eigen terrein. Het lijkt mij heel fijn dit samen met jullie kinderen te kunnen ontdekken. Per 18 juli 2019 sluit ik mijn kinderopvang in Den Haag om full time vanuit Boerderij Bigtelaar te gaan werken.

Over WoukeMijn naam is Wouke Linde Ruijgrokgediplomeerd voor werken in de kinderopvang (pedagogisch medewerker jeugdzorg) en ruim 4 jaar professionele ervaring in het werken met kinderen van verschillende leeftijden

img_20180607_162928

Achtergrond

Ook mijn passie voor kinderen begon al jong: Op de Vrije school in Den Haag mocht ik af en toe oppassen op de kinderen van de juffen en de meesters en mocht helpen bij de kleuterklassen. Op de Middelbare Vrije school in Den Haag bleef ik met veel plezier oppassen op kinderen van verschillende leeftijden. Ik knutselde, kookte en speelde samen met de kinderen. Heerlijk vond ik het mijn enthousiasme over te brengen op de kinderen.

Opleiding

Na mijn middelbare school ben ik de opleiding pedagogische medewerker jeugdzorg gaan doen. Tijdens deze opleiding heb ik mijn visie op het opvoeden kunnen ontwikkelen en veel ervaring opgedaan tijdens mijn stages. Ook heeft deze opleiding mij laten inzien hoe belangrijke een sterke basis is om gezond op te kunnen groeien, dit bracht mij op het idee om weer met jongere kinderen te gaan werken.

In september 2018 ben ik gestart met de deeltijd opleiding pedagogiek, hierbij hoop ik mij verder te kunnen ontwikkelen als opvoeder en mijn visie en werkwijzen verder te kunnen uitwerken.

Werkervaring

Tijdens mijn opleiding pedagogisch medewerker jeugdzorg ben ik gaan werken op een zorgboerderij in Lunteren. Hier heb ik drie jaar gewerkt gewerkt met kinderen en volwassen van verschillende leeftijden. Hiernaast heb ik in 2017 en 2018 bij Gastouder Elke in Den Haag vrijwilligers werk gedaan. 

Vanaf september 2018 ben ik Nijmegen een eigen kleinschalige en huiselijke kinderopvang bij mij thuis begonnen. Per 18 juli 2019 sluit ik mijn kinderopvang in Nijmegen om full time vanuit Boerderij Bigtelaar te gaan werken.

Kunnen wij iets voor u betekenen? Neem Contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Elke Ruygrok & Wouke Linde Ruygrok