Nieuws

Gastouderopvang Boerderij Bigtelaar geopend vanaf 30 september 2019

Afgelopen maandag 30 september 2019 is Gastouderopvang Boerderij Bigtelaar – Kinderopvang op de boerderij geopend. We hebben afgelopen maanden hard gewerkt om dit mogelijk te maken: binnen hebben wij de woonkamer, keuken en slaapkamer van de gastouderopvang volledig opgeknapt tot een warme, fijne plek voor ons en de kindjes.

Buiten hebben wij verschillende weides ingericht voor onze ‘kinderboerderij’. Zo hebben we een dierenspeelwei gemaakt voor onze schappen, kippen en konijnen, waar we met de kindjes lekker bij de dieren kunnen. Hebben we een kinderspeelwei gemaakt waar we met de kindjes lekker buiten kunnen spelen. En hebben we verschillende weides ingericht voor onze koeien, paard en pony.

Kortom: binnen en buiten een hele fijne plek waar we op een mooie manier kinderopvang bieden als gastouder in Oekel, tussen Rijsbergen en Zundert in. We hebben nog enkele plekjes vrij voor kinderopvang van maandag t/m vrijdag.

Elke Ruijgrok en Wouke-Linde Ruijgrok

Kinderopvang Gastouder Elke verhuist naar Boerderij Bigtelaar in Rijsbergen

Ik heb onwijs genoten van het werken in Den Haag als gastouder. Met veel liefde heb ik de kinderen mooie ervaringen mee kunnen geven. Het was prachtig de kinderen te zien genieten en groeien. Na vele wandel tochten in het bos, het spelen op de kinderboerderij en het werken in mijn stadstuintje werd de behoefte aan buiten wonen op een boerderij steeds groter.

Het is voor mij nu tijd voor de volgde stap in mijn droom: buiten wonen en leven en het runnen van een groene kinderopvang . Het buiten zijn met de kinderen en het ervaren van de kracht van de natuur en de dieren lijkt mij prachtig.  Het open slaan van de deuren en meteen samen buiten zijn in de natuur. Op eigen terrein een eigen kinderboerderij en moestuin. Het lijkt mij heel fijn dit samen met kinderen te kunnen ontdekken.

Op 18 juli 2019 is de laatste opvangdag van Gastouder Elke in Den Haag. Per 1 juli krijgen wij de sleutel van een monumentale boerderij in Rijsbergen in de buurt van Breda. Deze boerderij met 1 hectare grond grenst aan de boomkwekerij van mijn familie met in totaal 5 hectare grond.

Jullie zijn natuurlijk altijd welkom in Rijsbergen bij Boerderij Bigtelaar! Het streven is om in Rijsbergen per 1-10-2019 open te gaan. Momenteel wordt gewerkt aan de website. De website en social media pagina’s van Gastouder Elke gaan binnenkort over naar Boerderij Bigtelaar – groene kinderopvang in Rijsbergen.

Woont u in Rijsbergen, Zundert, Breda en omgeving en is Boerderij Bigtelaar mogelijk interessant voor uw kind(eren) of de kinderen van een kennis? U kunt contact met mij opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Elke Ruijgrok

1 september 2017: opening Gastouder Elke kleinschalige kinderopvang in Vruchtenbuurt Den Haag

Per 1 september 2017 open ik mijn eigen kleinschalige kinderopvang in de Vruchtenbuurt in Den Haag: GASTOUDER ELKE

Logo_Gastouder_Elke

Gastouder Elke is een plek waar ieder kind welkom is om te spelen te ontdekken en te helpen. Elke dag gaan we samen naar buiten om de seizoenen te beleven, de natuur te ontdekken, te voelen en natuurlijk lekker te rennen en te klauteren. Als we aan het einde van de middag een beetje trek krijgen is het tijd om te gaan koken. We bereiden een avondmaaltijd voor mee naar huis. Er is gelegenheid om te helpen, te proeven maar ook om lekker door te spelen.

Door het jonge kind en het schoolkind samen te brengen krijg je een gezonde groepsdynamiek. Er is plaats om rustig te kleuren na een lange schooldag en plaats om veilig rond te kruipen. Kinderen kunnen van elkaar leren, elkaar helpen en samen spelen.

Mijn werkwijze is gebaseerd op mijn antroposofische achtergrond: we staan stil bij de jaar(feesten), het ritme van de dag en seizoen, de ‘ik’ ontwikkeling, het fantasiespel, natuurlijke materialen en biologische voeding zul je zeker bij mij terug zien. Ik heb mijn antroposofische basis als heel fijn ervaren en draag dit graag over aan uw kind(eren).

Meer weten? Neem een kijkje op mijn website: http://www.gastouderelke.nl
of neem contact met mij op.

Mogelijk interessant voor u kind(eren) of de kinderen van een kennis? U kunt contact met mij opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Elke Ruygrok / Gastouder Elke